MENY SOMMAR 2025
SUMMER MENU 2025
Vår meny är inspirerad av medelhavets gastronomi
i kombination med våra bästa lokala råvaror
Our menu is inspired by Mediterranean gastronomy, combined with our best local ingredients
SNACKS
Pocherat ostron 65:-
Dillemulsion, syrad gurka, citron tapioka, puffat ris
Poached oyster, dill emulsion, pickled cucumber, lemon tapioca & fried buckwheat
Friterad Kronärtskocka 85:-
Basilikacrème & parmesan
Fried artichoke, basil cream & Parmesan
Gröna Oliver 55:-
Green olives
Löjromschips 135:-
Chips with vendace roe
FÖRRÄTT
STARTERS
Kalixlöjrom - Smörstekt levain - Citron 285:-
40 g löjrom från Kalix, smörstekt levain, vispad smetana, citron, rödlök & gräslök
40g Kalix vendace roe, whipped smetana, lemon, red onion & chives
Burrata - Sparris - Tryffel 185:-
Krämig burrata, grillad grön sparris, citronett med smak av tryffel & Bjäreolja,
tryffelrostad Valenciamandel & örtsallad
Creamy burrata, grilled green asparagus, lemon vinaigrette with truffle & Bjäre oil,
truffle-roasted Valencia almonds & herb salad
Råbiff - Ramslök - Gruyère 195:-
Hängmörat oxinnanlår, ramslöksemulsion, friterad schalottenlök, inkokt steklök,
Bjäre chips & friterad Gruyère
Beef tartar, wild garlic emulsion, fried shallot, poached onion,
Bjäre chips & fried Gruyère
Regnbåge - Äpple - Fänkål 195:-
Varmrökt & citronrimmad regnbåge, crudité på äpple, fänkål & dill, gravad gurka,
flädervinägrett & brödkrutong
Smoked & lemon marinated rainbow trout, crudité with apple, fennel & dill, pickled cucumber, elderflower vinaigrette & bread croutons
VARMRÄTT
MAIN COURSE
Ryggbiff - Parmesan -Primörer 425:-
Grillad ryggbiff 230g, potatisterrin med parmesan, rödvinssky,
dragonemulsion & säsongens primörer
Sirloin steak, potato terrine with parmesan, red wine jus,
tarragon emulsion & seasonal vegetables
Kyckling - Bjärepotatis - Örter 335:-
Grillad kycklingfilé från lokala gårdar, kycklingkorv, Bjärepotatis, haricots verts,
ärter, örtolja, primörer & örtsallad
Grilled chicken fillet from local farms, chicken sausage, locally grown potatoes,
haricots verts, peas, herb oil, seasonal vegetables & herb salad
Sirdal Öring - Kronärtskocka - Senapsfrön 325:-
Halstrad öring, potatiskrokett med varmrökt lax & citron, kronärtskockspuré,
friterad kronärtskocka, citronsmörsås, senapsfrön & forellrom
Seared trout, potato croquette with smoked salmon & lemon, artichoke puree,
fried artichoke, lemon butter sauce, mustard seeds & trout roe
Långa - Hummer - Pilgrimsmussla 385:-
Smörstekt långarygg, sauterade pilgrimsmusslor & räkor, Bjärepotatis,
tomater, hummersås, primörer & haricot verts
Butter-fried ling fish, sautéed scallops & shrimp, locally grown potatoes, tomatoes,
lobster sauce, seasonal vegetables & haricot verts
Spetskål - Äpple - Fläder 285:-
Bakad & grillad spetskål, sauterade Gotlandslinser, vreta gulärt,
blomkålspuré, äppelcrudité, flädervinäger & hasselnötter
Baked - & grilled pointed cabbage, sautéed Gotland lentils, yellow peas,
cauliflower puree, apple crudité, elderflower vinegar & hazelnuts
Pasta Scampi 295:-
Chili - & vitlöksmarinerade jätteräkor, vitt vin, linguine, ruccola,
körsbärstomater & Parmigiano Reggiano
Chili & garlic-marinated king prawns, white wine, linguine, arugula,
cherry tomatoes & Parmigiano Reggiano
SIDES
Sauce bearnaise 65:-
Rödvinssky 55:-
Pommes frites 65:-
Dillslungad Bjärepotatis 55:-
Grillat levainbröd 25:-
Tomatsallad 55:-
www.papasrestaurang.se | 0431-789 89 | Hamngatan 6, Båstad
ÄT, DRICK & MÅ GOTT
EAT, DRINK & ENJOY