MENY höst 2024

AUTUMN MENU  2024

(Se våra specialmenyer längst ner på sidan)

Vår meny är inspirerad av medelhavets gastronomi

i kombination med våra bästa lokala råvaror

Our menu is inspired by Mediterranean gastronomy, combined with our best local ingredients

——-

SNACKS

Gratinerat Ostron…………………………………………………………….…..…65:-

Parmesan och Spenattäcke, Schalottenlök och Vitt Vin

Gratinated Oyster with Parmesan and Spinach crust, Shallots, and white Wine

Svamparrancini ……………..….…………………………………………..…..…..85:-

Med picklad Svamp och Tryffelcreme.

Mushroom Arancini with pickled Mushrooms and Truffle Cream

Friterad Kronärtskocka.………………………………………..…..……..…...85:-

Basilikacreme och riven parmesan

Fried Artichoke, Basil cream and grated Parmesan

Gröna Oliver……………………………………………………….………..…...…55:-

Green Olives


FÖRRÄTTER

STARTERS

Västerbottenost - Kantareller - Svartkål…………………………………………175:-

Quiche med Västerbottenost, Västerbottenostskum, Smörstekta Kantareller,

Svartkålsemulsion, friterad Svartkål, syrad Lök och Krasse 

Quiche with Västerbotten cheese, Västerbotten Cheese foam, butter-fried Chanterelles,

black Cabbage emulsion, fried black Cabbage, pickled Onion and Cress

Råbiff - Svart Vitlök - Kålrot - Lagrad Ost ……………………………….…..185:-

Handskuren Råbiff på hängmörat Oxinnanlår, svart Vitlöksemulsion, syrad Kålrot,  Purjolök,

Ostflarn på lagrad Ost, Kumminbakad Morot från Bjäre och Krasse

Hand-cut Steak Tartare from dry-aged Beef Sirloin, black Garlic Emulsion, fermented Swedish Turnip,

shredded Leek, aged Cheese crisp, Cumin-baked Carrot from Bjäre and garden Cress.

Vildand - Svamp - Syrad Grädde………………………………..………….……205:-

Knaperstekt Vildandsbröst, lättvispad Creme Fraiche, picklade Kantareller, 

råhyvlad Champinjon, Svampflarn och Svampbuljong. 

Crispy wild Duck Breast, lightly whipped Crème Fraîche, pickled Chanterelles, thinly sliced raw

Champignon, Mushroom crisp and Mushroom Brot

Hummer - Bjäremajs - Pilgrimsmousseline - Picklat Äpple………..…………215:-

Krämig hummersoppa, Puré på rostad Bjäremajs, Pilgrimsmousselin smaksatt 

med Hummer och Havskräfta, picklat Grönt Äpple, Krasse och Skaldjursflarn.

Creamy lobster Soup, roasted Bjäre Corn Purée, Scallop Mousseline flavored with Lobster 

and Langoustine, pickled Green Apple, garden cress and Shellfish Crisp.

Kalixlöjrom - Potatisvåffla - Smetana…..…………..…………………………….265:-

40g Löjrom Från Kalix, Vispad Smetana, Citron, glasad Rödlök och Gräslök

40g Kalix Vendance Roe, potato Waffle, Whipped Smetana, Lemon,Red Onion And Chives



VARMRÄTTER

MAIN COURSES

Gös från Ringsjön - Kantareller - Vitvinssås - Vinägerstekt Fläsksida..….335:-

Halstrad Gösfilé, smörstekta Kantareller, Savojkålsrulle fylld med syrad Lök och

Vinägerstekt Fläsk, Vitvinssås och kokt Bjärepotatis

Seared pike-perch Fillet, butter-fried Chanterelles, Savoy Cabbage roll filled with pickled 

Onion and Vinegar-fried Porkbelly, white Wine Sauce and boiled Bjäre Potatoes

38° Hälleflundra - Rotselleri - Trattkantareller - Burré Blanc…………..……………355:-

Pocherad Hälleflundra, Rotselleripuré, Burre Blanc med rökta Ostron,

Trattkantareller, Smörstekt Brysselkål och friterad Grönkål. 

Poached Halibut, celeriac Purée, Beurre Blanc with smoked Oysters, Chanterelle 

Mushrooms, butter-fried Brussels Sprouts and deep fried Green Cale. 

Hjort - Portabello - Mandelpotatis - Vinbär….…………………………………….……..365:-

Grillad tritip på Hjort, Bakad portabello, saltrostad mandelpotatis, 

Vinbärssky, Brysselkål och rödvinsinkokt Lök. 

Grilled Tri-tip of Venison, baked Portobello, salt-roasted almond Potatoes, Currant Jus, 

Brussels Sprouts and Braised Onions.

Grillat Höstlamm - Pumpa - Jordärtskocka - Äpple……………………………..…………395:-

Hängmörat svenskt Höstlamm, Pumpapuré, rostad Jordärtskocka, bakat Höstäpple 

från Bjäre, stuvad Grönkål, picklad Pumpa och Äpplevinägersky.

Dry-aged Swedish Autumn Lamb, pumpkin Purée, roasted Jerusalem Artichoke, baked Apples from Bjäre,

creamed Kale, pickled Pumpkin and Apple vinegar Jus.

Rotselleri - Ostronskivling - Grönkål - Pecannötter…………………………………………..285:-

Grillad Rotselleri, stekt Ostronskivling, krispig Grönkål, Svartkålsemulsion,

picklad Shimejisvamp, Rotselleriveloté och Pecannötter

Grilled Celeriac, sautéed Oyster Mushrooms, crispy Kale, black Cabbage emulsion,

pickled Shimeji Mushrooms, Celeriac Velouté and Pecans

Pasta Scampi…………………………………………………………………..………………….…295:-

Chili- Och Vitlöksmarinerade Jätteräkor, Vitt Vin, Linguine, Ruccola,

Körsbärstomater, Parmigiano Reggiano

Chili- And Garlic-Marinated King Prawns, White Wine, Linguine, Arugula,

Cherry Tomatoes, Parmigiano Reggiano



SIDES

Pommes…….…………………………………………...………………..………..……………..…55:-

Dillslungad Bjärepotatis.…………...……………………………..…………..…………………55:-

Tomatsallad…………………………………………...…………………..………….……………..55:-

Grillad Levainbröd………………………...…………………………..…………..…….………..25:-

       DESSERTER

     DESSERTS

Havtorn - Guanaja - Brynt Smör……………………………..135:- 

Guanaja flexi Ganache, Havtornssorbet, syltade Havtorn, brynt Smörsnö,

Chokladcremeux, Havtorns Tuile, Brownie och Chokladskum. 

Guanaja flexi Ganache, Sea Buckthorn Sorbet, preserved Sea Buckthorn, brown Buttersnow,

Chocolate Cremeux, Sea Buckthorn tuile, Brownie and Chocolate Foam.

Munk - Äpplen från Bjäre - Karamell…….…..…………..…..……..135:-

Nyfriterade Munkar fyllda med Äpplekaramell, Äpplesorbet, bakat Äpple

från Bjäre, Chokladcremeuxoch rostade Hasselnötter

Freshly fried Donuts filled with Applecaramel, Applesorbet, 

baked Bjäre Apple,Chocolate Cremeux and roasted Hazelnuts

Papas utvalda Ostar……………………………………………………....145:-

Fröknäcke och Fikonmarmelad 

Papa's selected Cheeses, Seed Crispbread and Fig Marmalade

Papas Hemgjorda Glass eller Sorbet…………..………………….……55:-

Papa's Homemade Ice Cream or Sorbet

Papas Pralin………………………………………….………………………45:-

Papa's homemade Pralines



 

KIDS MENU

Fish & Chips - Remoulade - Citron………...……….……135:-

Pasta Bolognese……………………………..….……………105:-

Ryggbiff - Pommes Strips - Dragoncreme……….…..…145:-

Sirloin Steak - French Fries - Tarragon Emulsion

Glass - Chokladsås - Bär………………………………………65:-

Ice Cream - Chocolate Sauce - Berries


För barn under 12 år kan vi erbjuda samtliga varmrätter som ½ portion för 60% av priset

For children under 12 years, we offers all main courses 

as a half portion for 60% of the price


——

SKÅNSK GÅSAMIDDAG

8-9 nov

 

Amüse Bouché

Varmrökt Gåsbröst – Sherry – Silverlök

  -

Jordärtskocka – Anklever – Valnötter

 Jordärtskockssoppa, karameliserad Ankleverterrin, rostade valnötter, friterad jordärtskocka och krasse.

  -

Färsk Skånsk gås från Munka-Ljungby

Glaserad kulpotatis, Brysselkål, Sviskon, Gåsasås, Creme på höstäpple och Rödkål.

 -

Äpplesorbet – Varm Calvados – Jordärtskocka

Syrlig äpplesorbet, buljong med varm calvados, jordärtskockschips

 - 

Ingrid Marie – Kavring – Vanilj

Brynt-smör bakat äpple, kavringssmulor, vaniljglass, salt karamellsås och nyfriterad minimunk.

 - 

Meny med 5 serveringar

795:-/pp

Förutsättningar:

Endast förbokningar, alla i sällskapet behöver äta menyn för en bra upplevelse, finns vegetariska alternativ för alla rätter

(gäller ej barn under 12 år)

——-

FARSDAG SÖN 10 NOV FRÅN KL.17

Vi erbjuder vår A la Carte meny samt en 3-rätters middag på tavla

——

JUL PÅ PAPAS 29 NOV-21 DEC
Papas erbjuder sin jultolkning på 3 alt. 5 serveringar

Bokning & förfrågan via papas@pepesbodega.se

—-

NEW YEAR SUPREME 31 DEC

Kl.19:00

Välkomstchampagne med canapeér, 

5- rätters Nyårssupé med vinpaket(3 glas) på sharingtable, 

Champagne vid 12-slaget, & DJ från kl.22 (öppet till kl.01), 

(min ålder 18 år)

1895:-/pp

Bokas via: papas@peepesbodega.se

www.papas.nu | 0431-789 89 | Hamngatan 6, Båstad





ÄT, DRICK & MÅ GOTT/
EAT, DRINK & ENJOY