MENY SOMMAR 2025

SUMMER MENU  2025

Vår meny är inspirerad av medelhavets gastronomi

i kombination med våra bästa lokala råvaror

Our menu is inspired by Mediterranean gastronomy, combined with our best local ingredients



SNACKS

Pocherat ostron 65:-

Dillemulsion, syrad gurka, citron tapioka, puffat ris

Poached oyster, dill emulsion, pickled cucumber, lemon tapioca & fried buckwheat 

Friterad Kronärtskocka 85:-

Basilikacrème & parmesan

Fried artichoke, basil cream & Parmesan

Gröna Oliver 55:-

Green olives

Löjromschips 135:-

Chips with vendace roe

FÖRRÄTT

STARTERS

Kalixlöjrom - Smörstekt levain - Citron 285:-

40 g löjrom från Kalix, smörstekt levain, vispad smetana, citron, rödlök & gräslök

40g Kalix vendace roe, whipped smetana, lemon, red onion & chives

Burrata - Sparris - Tryffel 185:-

Krämig burrata, grillad grön sparris, citronett med smak av tryffel & Bjäreolja, 

tryffelrostad Valenciamandel & örtsallad

Creamy burrata, grilled green asparagus, lemon vinaigrette with truffle & Bjäre oil, 

truffle-roasted Valencia almonds & herb salad

Råbiff - Ramslök - Gruyère 195:-

Hängmörat oxinnanlår, ramslöksemulsion, friterad schalottenlök, inkokt steklök, 

Bjäre chips & friterad Gruyère

Beef tartar, wild garlic emulsion, fried shallot, poached onion,
Bjäre chips & fried Gruyère

Regnbåge - Äpple - Fänkål 195:-

Varmrökt & citronrimmad regnbåge, crudité på äpple, fänkål & dill, gravad gurka, 

flädervinägrett & brödkrutong

Smoked & lemon marinated rainbow trout, crudité with apple, fennel & dill, pickled cucumber, elderflower vinaigrette & bread croutons


VARMRÄTT

MAIN COURSE

Ryggbiff - Parmesan -Primörer 425:-

Grillad ryggbiff 230g, potatisterrin med parmesan, rödvinssky,
dragonemulsion & säsongens primörer

Sirloin steak, potato terrine with parmesan, red wine jus,
tarragon emulsion & seasonal vegetables

Kyckling - Bjärepotatis - Örter 335:-

Grillad kycklingfilé från lokala gårdar, kycklingkorv, Bjärepotatis, haricots verts, 

ärter, örtolja, primörer & örtsallad

Grilled chicken fillet from local farms, chicken sausage, locally grown potatoes,
haricots verts, peas, herb oil, seasonal vegetables & herb salad

Sirdal Öring - Kronärtskocka - Senapsfrön 325:-

Halstrad öring, potatiskrokett med varmrökt lax & citron, kronärtskockspuré,
friterad kronärtskocka, citronsmörsås, senapsfrön & forellrom

Seared trout, potato croquette with smoked salmon & lemon, artichoke puree, 

fried artichoke, lemon butter sauce, mustard seeds & trout roe

Långa - Hummer - Pilgrimsmussla 385:-

Smörstekt långarygg, sauterade pilgrimsmusslor & räkor, Bjärepotatis,
tomater, hummersås, primörer & haricot verts

Butter-fried ling fish, sautéed scallops & shrimp, locally grown potatoes, tomatoes, 

lobster sauce, seasonal vegetables & haricot verts

Spetskål - Äpple - Fläder 285:-

Bakad & grillad spetskål, sauterade Gotlandslinser, vreta gulärt,
blomkålspuré, äppelcrudité, flädervinäger & hasselnötter

Baked - & grilled pointed cabbage, sautéed Gotland lentils, yellow peas,
cauliflower puree, apple crudité, elderflower vinegar & hazelnuts

Pasta Scampi 295:-

Chili - & vitlöksmarinerade jätteräkor, vitt vin, linguine, ruccola,
körsbärstomater & Parmigiano Reggiano

Chili & garlic-marinated king prawns, white wine, linguine, arugula,
cherry tomatoes & Parmigiano Reggiano


SIDES

Sauce bearnaise 65:-

Rödvinssky 55:-

Pommes frites 65:-

Dillslungad Bjärepotatis 55:-

Grillat levainbröd 25:-

Tomatsallad 55:-

www.papasrestaurang.se | 0431-789 89 | Hamngatan 6, Båstad




ÄT, DRICK & MÅ GOTT
EAT, DRINK & ENJOY