MENY FÖRSOMMAR 2025
LATE SPRING MENU 2025
SE SPECIALMENYER LÄNGRE NER
Vår meny är inspirerad av medelhavets gastronomi
i kombination med våra bästa lokala råvaror
Our menu is inspired by Mediterranean gastronomy, combined with our best local ingredients
(För sällskap på 10 personer eller fler, erbjuds en något mindre meny)
SNACKS
Pocherat ostron 65:-
Dillemulsion, syrad gurka, citron tapioka, puffat ris
Poached Oyster, dill emulsion, pickled cucumber, lemon tapioca
Friterad Kronärtskocka 85:-
Basilikacreme och riven parmesan
Fried Artichoke, Basil cream and grated Parmesan
Gröna Oliver 55:-
Green Olives
Chips med löjromsdip 135:-
Chips with Vendance Roe
FÖRRÄTTER
STARTERS
Vit sparris - Champagne - Stenbitsrom 205:-
Bakad vit sparris med champagnesås, stenbitsrom, dillolja, råhyvlad rädisa och krispig pommes alumette.
Baked white asparagus with champagne sauce, lumpfish roe, dill oil, shaved radish,
and crispy pommes allumette
Råbiff från Lindegrens - Ramslök - Lök - Potatis 195:-
Hängmörat oxinnanlår, ramslöksemulsion, friterad schalottenlök, inkokt steklök,
bjäre chips och friterad gruyere
Dry-aged beef tenderloin, wild garlic emulsion, fried shallot, poached stewed onion,
Bjäre chips and fried Gruyère
Creme ninon - Regnbågslax - Ärter - Pepparrot 185:-
Krämig kall grönärtsoppa, lättrökt regnbågslax, pepparrot, smörstekta kavringskrutonger och bakat äpple från Bjäre
Creamy cold green pea soup, lightly smoked rainbow trout, horseradish, butter-fried rye croutons and baked apple
Gröna ärter - Pepparrot - Äpple - Ägg 63 175:-
Creme ninon, pepparrotsgrädde, bakat äpple, grönärtscreme och ägg 63.
Crème Ninon, horseradish cream, baked apple, green pea cream and 63°C egg
PAPAS KLASSIKER
(SPA paket +85:-)
Kalixlöjrom – Smörstekt levain– Smetana 285:-
40g Löjrom från Kalix, vispad smetana, citron, hackad rödlök och gräslök.
40g Kalix vendace roe, whipped smetana, lemon, chopped red onion and chives
VARMRÄTTER
MAIN COURSES
Ryggbiff 230g - Friterad potatisterrin - Dragon - Primör 425:-
Grillad Ryggbiff, Potatisterrin smaksatt med parmesan, rödvinssky, dragonemulsion och säsongens primörer.
Grilled sirloin, potato terrine flavored with parmesan, red wine jus, tarragon emulsion and seasonal spring vegetables
Vårlamm - Ramslök - Färskpotatis - Sparris 335:-
Grillad lamm, ramslöksskum, grillad grön och vit sparris, sauterade gotlandslinser, krossad färskpotatis och vinägerflarn.
Grilled lamb, wild garlic foam, grilled green and white asparagus, sautéed Gotland lentils, crushed new potatoes and vinegar crisps
Sirdal Öring - Kronärtskocka - Senapsfrön 345:-
Halstrad öring, potatiskrokett med varmrökt lax och citron, kronärtskockspuré, friterad kronärtskocka, citronsmörsås, senapsfrön och forellrom.
Seared trout, potato croquette with hot-smoked salmon and lemon, artichoke purée,
fried artichoke, lemon butter sauce, mustard seeds and trout roe
Rödtungafilé - Hummer - Fänkål - Dill 385:-
Pocherad och färsfylld, skummad hummersås, fänkålscrudité, bakade tomater, grön sparris och dillslungad potatis
Poached and mince-filled Dover Sole fillet, with foamed lobster sauce, fennel crudités,
baked tomatoes, green asparagus and dill-tossed potatoes
Broccoli - Gotlandslinser - Rotselleri - Rädisa 285:-
Rostad broccoli, rotselleripuré, picklad broccolistam, hyvlade rädisor, sauterade gotlandslinser, gräslöksflarn och örtolja.
Roasted broccoli, celeriac purée, pickled broccoli stem, shaved radishes,
sautéed Gotland lentils, chive crisps and herb oil
Pasta Scampi 295:-
Chili- Och Vitlöksmarinerade Jätteräkor, Vitt Vin, Linguine, Ruccola, Körsbärstomater, Parmigiano Reggiano
Chili- And Garlic-Marinated King Prawns, White Wine, Linguine, Arugula,
Cherry Tomatoes, Parmigiano Reggiano
SIDES
Sauce Bearnaise 65:-
Rödvinssky 55:-
Pommes frites 65:-
Dillslungad Bjärepotatis 55:-
Grillad Levainbröd 25:-
Tomatsallad 55:-
DESSERTER
DESSERTS
Rabarber- Kärnmjölk - Pannkaka 125:-
Ljummen Clafoutis med rabarber, råhyvlade rabarber, flagad kokos och Vitchokladsorbet
Warm clafoutis with rhubarbs, vanilla and white chocolate sorbet
Jordgubbar - Fläder - Mandel 135:-
Fläderparfait med färska jordgubbar, mandelkaka, minimaränger, jordgubbspateafruit, jordgubbscreme.
Elderflower parfait with fresh strawberries, almond cake, mini meringues, strawberry pâte de fruit, and strawberry cream.
Papas utvalda ostar 145:-
Fröknäcke och fikonmarmelad
Papa's selected cheese, crispbread and fig marmalade
Papas Hemgjorda Glass eller Sorbet 55:-
Papa's homemade ice cream or sorbet
Papas hemmagjorda Pralin 45:-
Papa's homemade Pralines
KIDS MENU
Fish & Chips - Remoulade - Citron 135:-
Pasta Bolognese 105:-
Ryggbiff - Pommes Strips - Dragoncreme 145:-
Sirloin steak - French Fries - Tarragon Emulsion
Glass - Kolasås - Maräng 65:-
Ice Cream - Chocolate Sauce - Berries
För barn under 12 år kan vi erbjuda samtliga varmrätter som ½ portion för 60% av priset
For children under 12 years, we offers all main courses
as a half portion for 60% of the price
————————————————————————————
PRIMÖRGILLE 16-18 MAJ
-FRÅN JORD TILL BORD, tavelrätter:
Förrätt
PRIMÖRER FRÅN BJÄRE 175:-
Grillad grön sparris och picklade rabarber från Vita Vråken, ramslöksolja med ramslök från Östergårds Kombucha, krämig burrata och friterade mandlar.
Dessert
RABARBER FRÅN VITA VRÅKEN 115:-
Nygräddad rabarberpaj med rabarber från Vita vråken, hemmagjord vaniljglass och citronverbena.
Sides på menyn i helgen
Dillslungad nypotatis (solist) från Ebbessons Grönsaker 65:-
Grönsallad med isberg från Svenssons på bjäre och tomater från Tåstarp 55:-
————————————————————————————-
MORSDAG MENY 25 MAJ FRÅN KL.16
FÖRRÄTT
Räka - Hummer - Brioche - Krasse - Grönt Äpple
Räk och Hummerskagen på smörstekt brioche, krasseemulsion och syrat grönt äpple
Alt.
Bakad vit sparris - Örtsallad - Brynt smör - Hasselnötter
Gravad och bakad vit sparris, örtsallad, bryntsmörskum och saltrostade hasselnötter.
VARMRÄTT
Kummelrygg - Blåmussla - Hummersås - Bönor
Smörstekt kummel, sauterade musslor och haricoverts, grön sparris, bakade tomater och Hummersås.
alt.
Kalv - Sparris - Friterad potatisterrin - Steklöl
Lågtempererad och grillad kalv, grön sparris, potatisterrin med parmesan, kalvsky och syltad steklök.
2 rätters - 435:-
——————————————————————————————
BJÄREHALVÖNS RESTAURANGVECKA 8 - 15 JUNI 2025
Grillad grön Torekovsparris, Ramslöksemulsion med Ramslök från Bjäre, hyvlade Rädisor från Sandberg i Torekov, kallpressad Bjäreolja och örtsallad
&
Grillad Bjärekyckling, Bakade tomater från Tåstarp, friterad Bjärepotatis , Dragonsås, Bellaverde från Håkan Paulsson i Broddarp
Två rätters mån-tors 365:-, fre-sön 435:-
www.papasrestaurang.se | 0431-789 89 | Hamngatan 6, Båstad
ÄT, DRICK & MÅ GOTT
EAT, DRINK & ENJOY